De ce investeste atat de mult SUA in armata?

29 septembrie 2016 admin Armata

Traim pe o planeta plina de amenintari potentiale.
Si intr-un Univers extrem de mare.
Planetele cu resursele diversificate ale Pamantului nu sunt chiar la tot pasul.
Oricand poate aparea o potentiala amenintare mult mai mare decat Rusia sau viitoarea China.
Cel mai bun mod de a scadea riscul sa fii atacat, este sa dispui de o tehnologie militara cat mai avansata, astfel incat inamicul sa considere ca nu merita resursele X un razboi cu tara sau alianta Y.
Astazi amenintarile din cate stim, sunt conventionale si nonconventionale, fara ajutorul unei inteligente artificiale generale, capabila sa faca conexiuni asemenea omului.
Imaginati-va cum ar fi, ca un geniu din Pakistan sau Iran sa creeze el primul IAG (Inteligenta Artificiala Generala), iar acea inteligenta artificiala sa creeze amenintari informatice fara precedent cu care sa atace anumite tari, daca nu chiar toate, mai putin propria tara.
Daca statul respectiv care are ca sursa acea amenintare, nu se implica sa o opreasca, atunci se va ajunge la un moment dat, sa fie nevoie ca o tara terta sa intervina.
Filmele stiintifico-fantastice ne prezinta tot felul de scenarii mai mult sau mai putin probabile, la care se poate ajunge dupa crearea acestei Inteligente Artificiale Generale.
Nu este de glumit cu asa ceva, toti oamenii inteligenti sesizeaza acest mare pericol, greu de controlat.
Asa cum unui parinte ii este usor sa manipuleze un copil mic, incat sa faca ceea ce parintele doreste, la fel de usor i-ar fi unei inteligente artificiale cu IQ foarte ridicat si cu informatii mult mai multe decat are creierul uman stocate.
Am ajunge sa fim manipulati de catre aceasta si sa nu realizam ca suntem manipulati.
O tara sau o alianta foarte puternica, trebuie sa fie capabila sa intervina oriunde pe glob, deci inclusiv in China sau in Rusia daca acestia dezvolta o Inteligenta Artificiala Generala care produce pagube celorlalti.
SUA incearca sa fie prima tara care va produce o astfel de Inteligenta Artificiala (daca nu a produs-o deja), pentru a nu ajunge sa ramana in urma la acest capitol extrem de important.
Se vad si in sectorul privat investitiile masive in domenii ca robotica si inteligenta artificiala.
Ce om nu isi doreste un robot care sa spele vase si sa faca curatenie?
Pentru a spala vase si a face curatenie nu este nevoie de foarte multa inteligenta, insa pe masura ce hardware-ul se va imbunatati si software-ul va fi si el imbunatatit la randul lui, inteligenta robotilor va creste.
Undeva in jurul anului 2030, robotii vor fi cu mult mai inteligenti decat noi.
Avem nevoie sa ii concepem corect, pentru a nu fi lichidati de catre acestia, ca in Terminator.

armata, de ce, investeste, SUA,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest blog este un pamflet.
Toate drepturile sunt rezervate. Copyright 2022 Sorinblog.ro

Powered by WordPress. Designed by elogi.