Masurile mele anti-criza si pentru relansare economica a Romaniei

8 februarie 2011 admin Economie

Ordinea corecta pentru masuri este in opinia mea, cresterea veniturilor catre bugetul de stat si cresterea veniturilor bugetelor locale si apoi scaderea cheltuielilor publice. Acele venituri vor fi utilizate pentru a investi prin parteneriate public-private dar si pentru programe de reorientare profesionala, pentru toti cei concediati. Cand o persoana nu are nici somaj, trebuie sa primeasca un venit minim garantat, care are ca scop tinerea acesteia departe de “lista neagra”, sa nu ajunga sa comita infractiuni, insa, in aceasta perioada, daca refuza un loc de munca oferit, corespunzator nivelului ei de calificare, i se va taia acest venit minim garantat. Persoanele care au comis infractiuni in timpul primiri acestui ajutor, nu vor avea dreptul sa il mai primeasca, nici in viitor.

1. Scaderea numarului de taxe si impozite. Metoda propusa si de Domnul prof. Dan Voiculescu si cu care sunt de acord.
Efecte asteptate: mai putina birocratie.
Cresterea interesului investitorilor straini pentru Romania.

2. Scaderea cuantumului taxelor si impozitelor si cresterea calitati controlului fiscal.
Efecte asteptate: Pe termen scurt, scaderea veniturilor la bugetul de stat. Pe termen mediu si lung, cresterea productiei interne, cresterea exporturilor si scoaterea economiei subterane la suprafata. Cresterea investitiilor straine in Romania.

3. Legalizarea prostitutiei.
Efecte asteptate: Cresterea veniturilor la bugetul de stat. Scaderea cazurilor de boli cu transmitere pe cale sexuala.

4. Crearea unui fond de garantare pentru tineri antreprenori (cei care nu au procentul cerut, pentru a primi fonduri europene). Metoda propusa de Domnul prof. Dan Voiculescu si cu care sunt de acord.

5. Desfiintarea spitalelor care au probleme de finantare din lipsa pacientilor si transformarea cladirilor in azile de batrani si case de copii. Aceasta este o modificare a propuneri gresite propusa de Guvern, prin care si spitale profitabile erau transformate in azile de batrani.

6. Incurajarea creari de spitale si clinici private prin masuri fiscale, cum ar fi: in primul an impozit pe venit sau profit 0%, in urmatori 3 ani, sa plateasca numai 0.5% impozit pe profit sau 10% impozit pe venit. Dupa cei 4 ani, avand de ales intre impozit pe profit de 1,5% sau impozit pe venit 14%. Spitalele si clinicile private vor primi reduceri de impozite si parteneriate cu statul daca numarul pacientilor tratati cu succes creste si daca perioada necesara pentru readucere in campul munci scade.
Efect asteptat: Cresterea numarului si valori turismului medical.
Cresterea veniturilor la bugetul de stat si bugetele locale.
Intarirea leului.

7. Reforme in domeniul invatamantului. Daca nu suntem capabili sa venim cu ceva nou, haideti macar sa invatam de la cei care se pricep. Copiere a ideilor bune aplicate in Japonia si Marea Britanie. Sa nu uitam, ca de exemplu Japonia duce lipsa de resurse naturale. Daca nu ar fi educatia de calitate, ar fi o tara fara economie puternica, bazata pe consum si importuri.
O problema importanta, sa fie educatia gratuita sau nu. Sunt pro educatie gratuita pana la nivelul de liceu. Iar daca respectivul individ vrea sa plece din tara, sa achite toata educatia lui de la scoala generala la ultima facultate absolvita plus dobanda. Va putea achita si in rate pe baza venitului realizat in afara tari. Astfel scapam de situatiile in care pregatim persoane, ca sa produca pentru cresterea PIB-urilor altora tari, unde vor ei sa munceasca.
Sa nu uitem ca unele persoane pleaca impreuna cu iubita/iubit, sotie/sot, copii, si in tara vor ajunge bani putini ori deloc, de pe urma pregatiri acelor persoane.
Efect asteptat: Cresterea veniturilor la bugetul de stat si la bugetele locale.
Grad ridicat de ocupare a locurilor de munca disponibile.

8. Desfiintarea tuturor privilegiilor religioase. Cei care vor sa dea bani la Biserica, sa o faca direct. Statul nu da “mita” lui Dumnezeu, pentru a o duce bine. Atata timp cat Biserica are activitati economice, sa contribuie la bugetul de stat.
Efect asteptat: Cresterea veniturilor la bugetul de stat si la bugetele locale.

9. Sanctiuni mari pentru discriminare. Discriminarea duce si la o chestie cu care nu sunt de acord (discriminarea pozitiva, care in realitate e discriminare fata de restul). Discriminarea duce la cresterea infractiunilor, cheltuielilor cu puscariasi, cheltuieli cu procese si strica imaginea Romaniei in lume. De asemenea discriminarea afecteaza competitia corecta.

10. Cresterea fortei de munca active prin punerea puscariasilor in situatia de a alege:
Varianta a) numai izolare, fara mancare, tv, etc.
Ca si in viata de zi cu zi, cine nu munceste nu traieste.
Varianta b) munceste si primeste in fuctie de valoarea munci sale, mancare, acces la radio, tv, pc si chiar posibilitatea de a face cumparaturi in rate.
Varianta c) rude sau prieteni, ii pot plati cheltuielile minime, adica pentru masa, acces la dus si la servicii medicale.

11. Independenta Justitiei.
a) Ministrul Justitiei trebuie neaparat sa fie independent. Sa nu fi facut niciodata parte dintr-un partid politic.
b) Politicul nu numeste membrii ai Curtii Constitutionale.
c) Politicul nu numele Procurorul General al Romaniei.
Cred ca ati prins ideea.
Efect asteptat: Cresterea investitiilor straine.
Imbunatatirea imagini Romaniei in lume.

12. Infiintarea Serviciului Roman de Investigatii al Poporului (SRIP).
Se numeste al Poporului, deoarece puterea singura, nu poate sa influenteze activitatea sa si pentru ca societatea civila are un cuvant de spus in deciziile sale.
Acesta are dreptul de a asculta telefoane si de a efectua filaje la toate nivelele statului, si rezultatele sunt facute publice (numai daca nu sunt lucruri ce tin de siguranta nationala [Comisia proprie de juristi a SRIP, stabileste daca afecteaza sau nu siguranta nationala]). Scopul acestor urmariri, este depistarea indivizilor corupti si a celor ce au alte interese decat binele poporului.
Acest serviciu va trimite dosarele si in mod oficial la institutiile abilitate, pentru trimiterea in judecata.
Membrii Consiliului de Administrare al SRIP trebuie sa fie 33,33(3)% opozitie, 33.33(3)% putere si 33,33(3)% societatea civila.
Presedintele SRIP este numit de Parlament pe un mandat de 4 ani si are vot decisiv in caz de egalitate (50%-50%).
Acest Consiliu va vota asupra caror dosare sa fie facute publice si trimise spre judecata.

13. Incurajarea cercetarii, in toate domeniile, facilitati pentru cercetare.
Daca nu sunt bani suficienti la bugetul de stat, favorizati investiile straine, prin masuri fiscale, demne de un stat care se doreste fruntas economic in Europa de Est.
Efecte asteptate: Investitii straine, cresterea fortei de munca active in cercetare, cresterea veniturilor la bugetul de stat si bugetele locale, cresterea importurilor.

14. Scaderea cheltuielilor publice si informatizarea.
Efecte asteptate: Mai multi bani pentru investitii in domeniile care aduc venituri si mai usor de atins tinta de deficit bugetar.

Cateva masuri mai trasnite:

15. Impozit pe aerul consumat.
Efecte asteptate: Cresterea suprafetelor impadurite si cresterea calitati aerului, motiv de marire a impozitului. Cresterea veniturilor la bugetul de stat si la bugetele locale.

16. Impozit pe prostie.
Pana la 1% din venitul lunar. Cu cat esti mai putin prost, cu atat platesti mai putin sau deloc.
Efecte asteptate: cresterea gradului de cultura generala a populatiei, cresterea veniturilor la bugetul de stat si la bugetele locale.

Toate aceste masuri, in opinia mea au efecte de relansare economica si sunt anti-criza intr-o mica sau mai mare masura.

anti-criza, economica, masurile, relansare economica, Romaniei,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest blog este un pamflet.
Toate drepturile sunt rezervate. Copyright 2022 Sorinblog.ro

Powered by WordPress. Designed by elogi.