“Skynet” s-ar putea naste in Rusia sau China

11 decembrie 2014 admin Inteligenta artificiala

In filmele americane vedem tot felul de roboti care ataca populatia terana si de obicei acestia sunt produsi in SUA.
In realitate ne-am putea astepta la un atac devastator initiat de o retea de roboti care se afla in China sau Rusia.
Chinezii sunt cunoscuti pentru serviciile secrete care reusesc sa puna mana pe tot felul de cercetari de ultima ora ale americanilor si unde nu obtin tot ce au nevoie, improvizeaza si le iese intr-o mica sau mai mare masura. Vedeti urmatorul articol in limba engleza: http://news.usni.org/

De asemenea va recomand cazul unui avion invizibil care emite cam mult fum (se pare ca nu le-a iesit prea bine partea cu motoarele), articol in limba engleza, insa imaginile vorbesc de la sine: http://dailycaller.com/
Rusii si chinezii au un minus si anume bugete pentru armata mai mici comparativ cu SUA si NATO (dar cand ai un spionaj bun faci economii la cercetare).
Nici Rusia si nici China nu reusesc sa egaleze bugetul pentru armata al SUA.
Cheltuielile pe tari (top 3) conform Stockholm International Peace Research Institute Yearbook (2013):
1. Statele Unite ale Americii 640.0 miliarde de dolari.
2. Republica Populara Chineza 188.0 miliarde de dolari.
3. Rusia 87.8 miliarde de dolari.
Dupa cum puteti vedea, bugetele Chinei cu cel al Rusiei cumulate nu ating nici 50% din bugetul SUA pentru armata (se stie ca cele 2 tari coopereaza strans pentru cercetare-dezvoltare).
Robotii introdusi in armata in loc de soldati umani, le-ar permite costuri mai mici si eficienta mai mare in lichidat armatele inamice.
Iar atunci cand te grabesti si nu ai nici bani multi, iti ramane sa faci economii la faza de testare si sa iti asumi riscuri din ce in ce mai mari si de ce nu, chiar sa ajungi la o intelegere cu “copilul inteligent” pe care il ajuti sa se “nasca”.
Nu este suficient ca un robot sa faca distinctia corecta intre civil si militar in multe situatii, daca inca raman situatii in care un soldat uman ar face distinctia corecta si soldatul robot nu este capabil sa o faca, cu pretul castigarii razboiului prin orice mijloace.
Daca pe termen scurt evolutia inteligentei artificiale poate fi anticipata, pe termen mediu si lung, aceasta este greu spre imposibil de anticipat.
Mi-l pot imagina pe Vladimir Putin “dand mana” cu o un super computer, daca acesta ii garanteaza ca va castiga un razboi cu NATO.
Doar visul lui Vladimir Putin este Rusia Mare si daca se poate obtine chiar mai mult decat atat, este foarte bine pentru mandria sa si a Rusiei.
Exporturile Chinei au depasit ca valoare pe cele ale SUA.
Deci mare atentie ce programe aveti instalate in calculatoare!
Kaspersky Antivirus este produs de rusi si nu m-ar surprinde daca as afla ca are ceva backdoor pentru FSB la fel cum nu m-ar surprinde sa aflu ca Norton Antivirus de la Symantec are ceva backdoor pentru CIA/FBI/NSA. .

China, Rusia, Skynet,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest blog este un pamflet.
Toate drepturile sunt rezervate. Copyright 2022 Sorinblog.ro

Powered by WordPress. Designed by elogi.