Pe 22 decembrie, procurorii de la Parchetul General au redeschis dosarul in care Traian Basescu este acuzat de santaj de senatorul PSD, Gabi Firea

31 decembrie 2014 admin Justitie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

„Pe 22 decembrie, procurorii de la Parchetul General au redeschis dosarul ├«n care Traian B─âsescu este acuzat de ╚Öantaj de senatorul PSD, Gabi Firea. Fostul pre╚Öedinte nu mai beneficiaz─â de imunitate ┼či ar putea fi chemat la audieri, relateaz─â Realitatea TV.”

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Gabriela Firea, are prea mult timp liber, in loc sa se ocupe de creat legi, ea freaca menta pe tema Traian Basescu.
Confunda o observatie cu o amenintare.
Totul a plecat de la afirmatia fostului Presedinte Traian Basescu: „S-ar putea s─â nu-┼či mai g─âseasc─â SO┼óUL ├«ntr-o zi acas─â, dac─â nu e atent─â”
Este ca si cand eu i-as spune unei femei care vorbeste de rau pe un amic al meu, ca mai bine ar merge acasa si ar avea grija cu ce se ocupa sotul ei ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca acasa, eu stiind de exemplu ca sotul e cam infidel.
La fel a fost si in cazul lui Gabi Firea, insa Presedintele a dat de inteles din punctul meu de vedere ca acesta ar avea niste probleme cu Legea si logic ca ar fi util ca ea sa aiba grija ce boacane face acesta daca nu vrea sa ajunga la puscarie.
Unde este amenintarea?
Amenintare voalata este, daca zic: „Daca nu ma lasi in pace iti fac sotul sa dispara de acasa.”, caz in care se poate intelege ca ii voi face ceva rau┬á(rapire/ucidere)┬ásau se poate intelege ca il voi convinge prin mijloace legale sa plece de acasa, al 2-a varianta nefiind ilegala.

Mare atentie la inceputul art.1. „(1) Fapta de a amenin┼úa o persoan─â cu s─âv├ór┼čirea unei infrac┼úiuni sau a unei fapte p─âgubitoare ├«ndreptate ├«mpotriva sa ori a altei persoane,…”

APITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei

Art. 206

Ameninţarea

(1) Fapta de a amenin┼úa o persoan─â cu s─âv├ór┼čirea unei infrac┼úiuni sau a unei fapte p─âgubitoare ├«ndreptate ├«mpotriva sa ori a altei persoane, dac─â este de natur─â s─â ├«i produc─â o stare de temere, se pedepse┼čte cu ├«nchisoare de la 3 luni la un an sau cu amend─â, f─âr─â ca pedeapsa aplicat─â s─â poat─â dep─â┼či sanc┼úiunea prev─âzut─â de lege pentru infrac┼úiunea care a format obiectul amenin┼ú─ârii.

(2) Ac┼úiunea penal─â se pune ├«n mi┼čcare la pl├óngerea prealabil─â a persoanei v─ât─âmate.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-206

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

22 Decembrie, acuzat de santaj, au redeschis dosarul, Gabi Firea, Gabriela Firea,


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest blog este un pamflet.
Toate drepturile sunt rezervate. Copyright 2015 Sorinblog.ro

Powered by WordPress. Designed by elogi.