Pe 22 decembrie, procurorii de la Parchetul General au redeschis dosarul in care Traian Basescu este acuzat de santaj de senatorul PSD, Gabi Firea

31 decembrie 2014 admin Justitie

“Pe 22 decembrie, procurorii de la Parchetul General au redeschis dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de șantaj de senatorul PSD, Gabi Firea. Fostul președinte nu mai beneficiază de imunitate şi ar putea fi chemat la audieri, relatează Realitatea TV.”

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET.

Gabriela Firea, are prea mult timp liber, in loc sa se ocupe de creat legi, ea freaca menta pe tema Traian Basescu.
Confunda o observatie cu o amenintare.
Totul a plecat de la afirmatia fostului Presedinte Traian Basescu: “S-ar putea să nu-şi mai găsească SOŢUL într-o zi acasă, dacă nu e atentă”
Este ca si cand eu i-as spune unei femei care vorbeste de rau pe un amic al meu, ca mai bine ar merge acasa si ar avea grija cu ce se ocupa sotul ei ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca acasa, eu stiind de exemplu ca sotul e cam infidel.
La fel a fost si in cazul lui Gabi Firea, insa Presedintele a dat de inteles din punctul meu de vedere ca acesta ar avea niste probleme cu Legea si logic ca ar fi util ca ea sa aiba grija ce boacane face acesta daca nu vrea sa ajunga la puscarie.
Unde este amenintarea?
Amenintare voalata este, daca zic: “Daca nu ma lasi in pace iti fac sotul sa dispara de acasa.”, caz in care se poate intelege ca ii voi face ceva rau (rapire/ucidere) sau se poate intelege ca il voi convinge prin mijloace legale sa plece de acasa, al 2-a varianta nefiind ilegala.

Mare atentie la inceputul art.1. “(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane,…”

APITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei

Art. 206

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-206

22 Decembrie, acuzat de santaj, au redeschis dosarul, Gabi Firea, Gabriela Firea,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest blog este un pamflet.
Toate drepturile sunt rezervate. Copyright 2022 Sorinblog.ro

Powered by WordPress. Designed by elogi.