Cum de pirateria este inca asa raspandita in Romania?

21 septembrie 2013 admin Piraterie

Simplu, cand un om nu mai beneficiaza de divertisment, se pune pe studiat, afaceri, proteste sau comis infractiuni.
Interesul celor de afara nu este ca romanii sa le faca concurenta in afaceri si nici sa creasca numarul de romani in tarile lor care se ocupa cu comiterea de infractiuni.
Asa ca a permite periteria in tarile pe care nu le doresc prospere, este ceva de dorit pentru straini.
Plus ca partidul care ar pune capat pirateriei, si-ar asigura pierderea multor mandate la alegerile urmatoare.
Daca statul ar actiona nediscriminatoriu, atunci milioane de romani ar avea dosare penale pentru furt intelectual.
Toti acesti romani ar avea apoi dificultati la angajare, si cand om nu se poate angaja, nu ii mai ramane decat sa faca o afacere daca se poate face o afacere cu cazierul patat, sau sa se apuce de comiterea de infractiuni.
Strainii isi doresc personal dispus sa lucreze pe bani mai putini, iar un roman de rand nu isi permite cursuri scumpe pentru a invata programare de exemplu, si atunci cea mai buna sursa este Internetul.
Pe Internet gaseste atat continut legal gratuit cat si continut protejat de drepturi de autor, si cum el este un roman de rand, pentru a invata, apeleaza uneori si la acest continut protejat de drepturi de autor.
Compania care produce de exemplu Visual Studio 2012 Ultimate, adica Microsoft, stie ca acel roman de rand nu are bani sa achite softul, insa cel mai probabil nu face mari presiuni asupra Guvernului, deoarece stie ca acel roman pe care il duce capul, mai tarziu o sa cumpere software-ul licentiat cand isi face firma producatoare de software, sau angajatorul romanului o sa achite software-ul cand o sa angajeze romanul care stie sa il utilizeze foarte bine.
Iar alti romani care nu inteleg programarea sau nu le place programarea si vor privi toata ziua filme pe net, la limita saraciei fiind, sunt doriti de straini sa fie in fata calculatorului vizionand filme, pentru ca daca nu sunt suficient de buni incat sa merite angajati, atat statul cat si firmele private, nu ii vor pe acestia in stada sau furand.
Ca daca sunt in strada la proste, pot solicita insistent cresterea ajutoarelor sociale (venit minim garantat) sau ajutorul de somaj.
Iar cresterea acestora, ar face statul sa creasca impozitele, ceea ce nu este in interesul firmelor si nici al persoanelor angajate, ca statul are de luat din 2 locuri, fie de la firme, fie de la persoanele angajate.
In afara functioneaza sistemul de lupta impotriva pirateriei, pentru ca acolo majoritatea oamenilor au si resursele necesare sa cumpere un soft cu licenta, chiar daca il cumpara in rate, iar pretul unui film nou nu este 25-30% din salariul angajatului (astfel ca neamtul, francezul, britanicul etc. scot banii).
Problema companiilor de software sunt oamenii care isi permit software cu licenta dar nu vor sa dea banii pe el, acelea producand cu adevarat pierderi de profit pentru ele.
La o verificare atenta a autoritatilor, a persoanei mele, se poate descoperi ca sunt una dintre persoanele care atunci cand a dispus de resurse financiare pentru un produs software, muzica l-am si achizitionat legal.
Astfel ca am ajuns sa detin desi sunt persoana fizica si nu detin vreo firma, Windows 7 Home Premium retail 32&64 biti cu licenta, Microsoft Office 2007 acasa si pentru scoala, BitDefender Internet Security, Active@ Hard Disk Monitor si cateva jocuri si filme.
Jocurile sunt achizitionate in principal de la GameStop si Steam.
Deci daca se vrea, se poate (si nu am venituri de mii de lei pe luna).
Am si cateva melodii preferate achizitionate de la www.musicmall.ro
Probabil unii dintre dvs. se gandesc ca firmele de software, producatorii de filme si muzica, oricum fac multi bani, nu au nevoie si de cativa euro in plus.
Unii dintre dvs. se gandesc, pai software-ul nu e ceva fizic, deci e mai putin important, costuri mult mai mici decat la componentele unui calculator.
Ok, daca nu este asa important, utilizati un calculator fara Windows!
Va descurcati cu un sistem de operare gratuit ca Ubuntu Linux, sau Linux Mint?
In spatele oricarui sistem de operare este o armata de programatori.
Acesti programatori de la Microsoft de exemplu, nu lucreaza voluntar, lucreaza pe bani, si tocmai pentru ca sunt foarte buni, sunt si foarte bine platiti (bani care vin de la consumatori).
Eu pe laptopul propriu, nu am reusit sa am accelerare 3D pentru placa video pe linux (ubuntu si linux mint) si pentru a face placa wireless sa functioneze este un chin, pe cand cu Windows 7, desi laptopul este second hand din anul 2007, are wireless functional fara sa fie nevoie sa instalez eu nici macar driverul pentru placa wireless.
Da, fac multi bani, dar profitul le influenteaza deciziile, un numar de cateva persoane corecte in plus, poate face ca un nou album sa fie lansat, sau niste bug-uri dintr-un program pe care il folositi ilegal sa fie rezolvate.
Cand utilizati software fara licenta, de cele mai multe ori nu puteti aplica patch-uri (pansamente cu actualizari) care sa repare bug-uri la ele (erori de programare), si creati programe cu probleme, probleme care va afecteaza incasarile.
1$ poate insemna atingerea sau nu a unui target pentru a mai crea o urmare la un film, sau inca un album.
Sa zicem ca cantaretul X are un target, profit 50.000$ pentru a mai face un album in acest an, si nu se mai gaseste 1 persoana, care sa zicem ca ar aduce un profit de 1$ pentru a atinge acel target (obiectiv) de 50.000$, astfel ca atat dvs. cat si multi altii, nu vor mai beneficia de inca un album al cantaretului preferat sau al trupeu preferate in acel an, pentru ca acel cantaret sau trupa trebuie sa faca rost de sponsori, ca sa poata scoate urmatorul album.
Exista printre noi si persoane fumatoare (sau cu alte vicii), care prefera sa arunce bani pe tigari/alcool/jocuri de noroc, ca sa isi creasca riscul de a se imbolnavi de cancer sau de a se ruina financiar, decat sa cumpere un film bun, sau un program util.

cum de, pirateria, raspandita in Romania, Romania,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest blog este un pamflet.
Toate drepturile sunt rezervate. Copyright 2022 Sorinblog.ro

Powered by WordPress. Designed by elogi.