Tari in care este foarte greu sa fii concediat

4 ianuarie 2015 admin Politica

Exista locuri in care poti fi concediat fara niciun avertisment, insa aceasta pare sa fie mai degraba exceptia decat regula.

In Statele Unite angajatii pot fi concediati, in general, din orice motiv, fara notificare. Singurele exceptii au legatura cu cazurile de discriminare sau apar atunci cand angajatii sunt protejati printr-un contract.

Pentru articolul complet vizitati www.ziare.com

In China si Italia este mai dificil sa concediezi pe cineva.
Probabil va intrebati de ce unele tari permit concedierea angajatilor foarte usor iar altele pun bete in roate acestei masuri.
Cand nu vrei sa ai somaj mare, pui bete in roate, pentru ca un somaj crescut face ca infractionalitatea sa creasca daca aceste persoane nu au veniturile necesare unui trai decent.
De altfel o parte din aceste persoane pleaca din tara daca nu isi gasesc intr-o anumita perioada de timp loc de munca, ajutand practic economia altor state sa prospere.
Un somaj de sa zicem 5-6% este de preferat, deoarece indica ca daca nu iti faci treaba cum trebuie la locul de munca, poti ramane fara loc de munca si nimic nu e mai neplacut decat sa ai rate de achitat si facturi la utilitati si sa nu ai cu ce, o perioada ai somajul, dar dupa aceea ce faci?
Exista si tari care iti ofera un venit minim garantat cum este Romania, o adevarata pomana oferita de societate, probabil va intrebati de ce.
Simplu, unele partide politice au ca electorat pe acesti indivizi iar pe de alta parte, daca oamenii nu au venituri fie pleaca din tara la munca fie se apuca de lucruri ilegale in tara sau in afara ei.

concediat, greu sa fii concediat,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest blog este un pamflet.
Toate drepturile sunt rezervate. Copyright 2022 Sorinblog.ro

Powered by WordPress. Designed by elogi.